中等教育主免専攻

自分の専門教科を高め子どもたちの豊かな学びに応えたい

生徒の発達状況を正確に把握し、その後の成長をサポートすると共に、小学校教育とのスムーズな接続と、中学校教育の充実した実践との両立によって学力を向上させ、高校へと繋ぐことができる教員を養成します。
 また、プラスワンとして学校と地域の連携に必要な資格の取得を支援します。

This major provides each student with the curriculum to pursue teaching practice about a subject at high school education which is connected to elementary school education, and this can be also connected to the teaching of the same subject at senior high school education.

4年間のイメージ

主な授業科目